Mieszkanie w Paryzu

Jak wynająć mieszkanie we Francji i gdzie go szukać. Pytania i dobre rady.

Mieszkanie w Paryzu

Postprzez Bogdan » Pt maja 22, 2009 12:40 pm

Jestem od niedawna w Paryzu i pogodzic sie nie moge z tutejszymi warunkami mieszkaniowymi . Przyjechalem do znajomych ktorzy dziela mieszkanie z 4 ludzmi. Poniewaz nie moglem tego zaakceptowac teraz dostaje klaustrofobii w 9 m2 na 7 pietrze. Mam nadzieje ze kiedys bedzie mnie stac na cos lepszego ale trudno jest przetrzymac dluzej w takich warunkach. Czy macie podobne problemy? Moze ktos z was dysponuje lepszym mieszkaniem za niewygorowana cene...
Bogdan

Re: Mieszkanie w Paryzu

Postprzez boranka » So maja 23, 2009 8:23 pm

Czesc,
Niestety, Paryz to Paryz i zawsze tak bylo i bedzie. Jesli pracujesz w Paryzu, a chcesz miec tansze mieszkanie, to musisz znalezc cos poza Paryzem i dojezdzac RER-em. Ja mieszkam 40 km od Paryza, i z dworca mam pociagiem 25 minut do Gare du Nord. Mieszkanie mam 90 m² i place miesiecznie 750 € plus oplaty. Taka jest niestety francuska rzeczywistosc.
Pozdrawiam
Boranka
boranka

Postprzez Bogdan » N maja 24, 2009 9:03 am

Dzieki Boranka, tak wlasnie myslalem ze jedyna rada to znalezc cos za Paryzem. Jeszcze trzeba miec czas aby szukac albo znajomosci - ja niestety narazie nie mam ani jednego ani drugiego.
O 90 m2 nawet nie marze ale ok 30 - 40 m2 za rozsadna cene byloby idealne. Jesli ktos z was dysponuje takim mieszkaniem lub zwalnia takie mieszkanie to bardzo prosze o kontakt. Pracuje legalnie, mam kontrakt CDI, jestem odpowiedzialny i uczciwy.
Pozdrawiam
Bogdan

Postprzez yuushid » N cze 14, 2009 3:36 pm

Witam,
Od niedawna mieszkam w Paryżu. Mieszkanie, w którym obecnie jestem znalazłem przez agencję dla turystów stąd jest ono niestety drogie. Za 24m.kw płacę 1560 euro w dzielnicy le Marrais.
Chciałbym w najbliższym czasie znaleźć inne, tańsze mieszkanie w podobnej wielkości w dzielnicy le Marrais. Będę wdzięczny za informacje gdzie najlepiej szukać ogłoszeń dot. wynajmu mieszkania i ile mniej więcej powinienem zapłacić za mieszkanie w tej dzielnicy, aby uznać cenę za rynkową.
Dziękuję,
yuushid

Za 24m.kw płacę 1560 euro w dzielnicy le Marrais.

Postprzez faruk » Pn cze 15, 2009 10:47 am

1560 euro za 24 m2 - chyba pobiles rekord!!!
W dzielnicy le Marrais chyba nie jest az tak drogo, prawda? Z tego co sie orientuje to najdrozej jest w XVI dzielnicy, VI i VII.
No ale agencje turystyczne musza z czegos zyc. Wiem ze wyposazone mieszkania w centrum Paryza mozna wynajac bardzo drogo ale dla turystow a nie "na stale".
Radze ci szybko szukac mieszkania w agencjach w twojej dzielnicy, trzeba uporu i wytrwalosci ale teraz jest dobry moment bo zwalnia sie sporo mieszkan - teraz jest najwieksza rotacja i nie mozna przegapic tego czasu bo pozniej bedzie trudniej.
Powodzenia :D
faruk

Przepis jak szybko znalezc tanie miezkanie w Paryzu

Postprzez Saurian » So paź 10, 2009 9:33 am

Nie ma to jak znajomosci, zwlaszcza z pracownikami agencji mieszkaniowych.
Jestem w branzy budowlanej wiec takowych mi nie brakuje.
Najlepiej wiec zapytac wszystkich tutejszych, znajomych budowlancow czy nie maja kontaktu w agencjach - jak powiedza ze nie to sklamia bo kazdy z nas je ma!!!

Osobiscie pomoglem znalezc wielu osobom mieszkanie. Niestety nie zawsze konczylo sie to happyendem bo jak niektorzy nie placili to dzwoniono mi z wyrzutami.
Dlatego tez ograniczylem moja pomoc...

Ja mieszkam 10 minut od Paryza w 85 metrach za ktore place jedyne 750 euro (charges comprise) i nie jet to na szczescie budynek dla biednych czyli tzw Achelem lecz przyzwoity, czysty budynek i ladne mieszkanie.
Niemozliwe do znalezienia bez znajomosci....

Zycze powodzenia i radze truc tylki znajomym budowlancom - wiele remontowanych przez nas mieszkan jest do wynajecia....wystarczy zapytac...
Saurian

Postprzez cojarobietu » N lut 07, 2010 8:51 pm

czy ktoś z was ma namiar na mieszkanie w okolicach saintdennis... lub na linii metra 13?? niewygórowana cena dla studenta , niepalącego ;) (aczkolwiek jeśli bd niska cena to nie przeszkadza mi aż tak bardzo że inni będą palić), a i żeby móc mieć kontrakt na zwrot z CAFu, proszę o pilny kontakt, zostawiam numer gg: 1203174. PZDR
cojarobietu

Postprzez madzka5554 » Cz cze 03, 2010 10:56 am

:( Witam wszystkich!Mam ogromna prośbe mój mąz z kolega pracuja w Paryżu od kwietnia mieszka w IV dzielnicy szuka mieszkania na dłużej tam gdzie teraz mieszka jest 12 osób i jest nie ciekawie.Błagam pomóżcie jak macie jakieś namiary na mieszkanie żeby mogli się w dwóch przenieść.pozdrawiam
madzka5554

Powrót do Mieszkanie we Francji